Lytse Doarpen Rintocht

Zoals de naam al aangeeft is het een kleine dorpen wandeltocht en wordt er ieder jaar weer getracht die mooie (kleine) dorpen in kaart te brengen en de routes daar langs te laten lopen. Soms zijn er van oudsher nog “binnentroch paden” die we (her)gebruiken en komen we opeens van een hele andere kant het dorp binnen.

De 25 en 40 kilometer wandelaars starten apart, maar trekken soms ook weer gezamenlijk op.

Natuurlijk is wandelen super gezond, maar wordt er ook nog een prestatie geleverd. Het is een goede training, maar vaak ook een opmaat naar andere grotere wandeltochten. Te denken valt aan de Elfstedenwandeltocht, de Slachte of één van de vierdaagse wandeltochten.

In 2020 is de start en finish in Ysbrechtum en is voorinschrijving tot 31 maart 2020 mogelijk. Het inschrijfgeld bedraagt dan € 9,=. Natuurlijk is het ook mogelijk om op de dag zelf nog in te schrijven, maar dan bedraagt het inschrijfgeld € 12,=. Leden van de KnWb ontvangen € 1,= korting op vertoon van hun lidmaatschapspas.

Het inschrijfbureau sluit om 10.00 uur en de wandelaars moeten voor 18.00 uur binnen zijn.

 

Om de wandeltocht ordentelijk te laten verlopen is er een apart parkeerveld voor auto’s. De parkeerwachters vragen hiervoor € 1,=.

Aan het eind van deze mooie wandeltocht wordt een mooie herinnering aan deze 15e Lytse Doarpen Rintocht aan u uitgereikt.