Algemeen

Na de eerste Slachtermarathon in 2000 is onze familie redelijk besmet geraakt met het wandelvirus. Sindsdien zijn er al weer vele tochten her en der gelopen en met veel plezier. Ook de elfstedentocht is door enkele leden van de groep volbracht. De nijmeegsche vierdaagse ontbrak nog aan onze lijst en deze is in 2010 volbracht.

Wat een wandelfeest al niet kan aanrichten want naast het wandelen kwam het idee naar voren om zelf ook een tocht te organiseren en wel in onze eigen omgeving. Elk jaar starten we in een dorp in onze gemeente Littenseradiel met een nieuwe route. Onze doelstelling is om de kleine dorpen bekend te maken bij de wandelaar.

De 1e Lytse Doarpen Rintocht hebben met veel plezier georganiseerd en is fantastisch verlopen. Het aantal deelnemers overtrof onze verwachtingen. Het weer was uitstekend en de deelnemers waren positief over onze wandeltocht.
Dit was voor ons de stimulans om door te gaan en organiseren we in 2017 jaar alweer de 12e Lytse Doarpen Rintocht.

De laatste tocht in 2016 was in samenwerking met het bestuur van het Dorpsbelang de Fjouwer doarpen in Itens. De route ging zoals u inmiddels van ons gewend bent langs tal van mooie kleine dorpjes en kon u weer genieten van het open karakter van het landschap rond de dorpen. De vele prachtige vergezichten met altijd wel een kerktoren op de achtergrond. In de dorpshuizen en of cafés werd u gastvrij ontvangen door de beheerders en de vele vrijwilligers.

Wij hopen u als deelnemer te kunnen begroeten op
zaterdag 22 april 2017 in Spannum.

De enthousiaste wandelaars Hendrik & Hennie en Rinse & Renske Miedema